top of page

GASTRONOMIJA - RESTORAN

Br. 3 · 28. februar 2018.

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

Hram dobre hrane

U domaćinskom ambijentu restorana Stari hrast, osim u uobičajenim srpskim specijalitetima spremljenim po recepturi naših baka, može se uživati i u nekim jelima koja nisu na meniju restorana čija se ponuda bazira na tradicionalnoj hrani, kao što su belmuž, goveđi repovi u saftu i juneći jezik u paradajz sosu

Piše: Jelena Kovačević

Neku zemlju ili regiju nemoguće je u potpunosti upoznati dok se ne okuse lokalni specijaliteti i pića. Tek uz nacionalnu hranu i čašicu šljivovice ili dobrog vina, priča o upoznavanju Srbije može biti zaokružena. Upravo to, srpsku tradicionalnu kuhinju nudi restoran Stari hrast, koji je smešten nadomak pijace Đeram. U jedinstvenom ambijentu koji u potpunosti oslikava srpsku tradiciju, uz moto Ukus starih vremena, na meniju ovog hrama dobre hrane nalaze se specijaliteti spremljeni po recepturi naših baka, uz sastojke koji potiču s ovog geografskog područja.

Dečiji kutak

Pored hladnih i toplih predjela, čorbi, glavnih jela i nezaobilaznog roštilja od najkvalitetnijeg mesa, u Starom hrastu može se uživati i u specijalitetima koji nisu na meniju restorana čija ponuda se bazira na tradicionalnoj hrani. Pored tople proje, domaćeg pršuta i srpskih sireva, u ovom objektu obrok se može započeti i belmužom - pastirskim specijalitetom koji se već vekovima priprema u domaćinstvima na Staroj planini. Pravi se od mladog, jednodnevnog kravljeg i ovčijeg sira sa malo kukuruznog ili pšeničnog brašna. Za glavno jelo, na meniju su i uobičajeni specijaliteti poput karađorđeve šnicle, dimljene butkice sa mlincima, teletine ili jagnjetine ispod sača, leskovačkih uštipaka, ali i nešto što glavni kuvar preporučuje kao posebnost koja se ne može naći baš u svakom restoranu: goveđi repovi u saftu i juneći jezik u paradajz sosu.   

Uživajući u ovim specijalitetima, gosti iz inostranstva svakako će imati kompletniju sliku Srbije, a oni lokalni jedinstvenu priliku da se podsete, a neki i prvi put da osete miris i ukus jela kakva su spremale naše bake. Sve to u prijatnom, domaćinskom ambijentu koji na prikladan način upotpunjuju zvuci srpskog nacionalnog melosa i nezaboravnih evergrin pesama.  C

STARI HRAST

Đakovačka 1, Beograd

011 4052 901

djeram@restoranstarihrast.rs

www.restoranstarihrast.rs

Naša ocena: 4,7

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page