top of page

FASHION

Br. 3 · 28. februar 2018.

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

NAJLEPŠE HALJINE PARISKE NEDELJE VISOKE MODE

BOŽANSKE KREACIJE

Na nedavno završenoj prestižnoj modnoj manifestaciji u francuskoj prestonici, najveću pažnju i salve pohvala dobila je kolekcija Demeter za proleće/leto 2018, talentovanog libanskog dizajnera Zaida Nakada

Piše: Jelena Kovačević
Foto: Kristy Sparow

Zaid kaže da bi u očaravajućim haljinama iz njegove nove kolekcije žena trebalo da se oseća slobodno kao ptica koja leti iznad žitnih polja i diže se ka šarenom nebu

Dizajner za koga mnogi kažu da je naslednik svojih slavnih zemljaka Elija Saba i Zuhaira Murada, Libanac Zaid Nakad, u francuskoj, ali i modnoj prestonici predstavio je svoju novu kolekciju za proleće/leto 2018, koju je nazvao Demeter. Modni stručnjaci saglasni su u oceni da su upravo Nakadove haljine najlepše od svih koje su prikazane na nedavno završenoj Nedelji visoke mode u Parizu.

Talentovani modni kreator kaže da je inspirisan jednim od božanstava, a kreacije iz ove kolekcije stvorio za jaku i samosvesnu ženu. U očaravajućim haljinama žena bi, kako kaže, trebalo da se oseća slobodno kao ptica koja leti iznad žitnih polja i diže se ka šarenom nebu.

Zbog toga je koristio spektar boja, od bledoplavog neba koje se meša sa nijansom zlatne pšenice, preko zelenih tonova na površini zemlje do korala iz okeana i bronzanog kolorita stabala na zalasku sunca.

 

Zaid Nakad imao je strast prema modi još od kada je bio dete. Svoju prvu modnu liniju pokrenuo je 1997. godine kada je svoj san počeo da pretvara u realnost. Njegove kreacije naglašavaju žensku siluetu, ističu lepotu i prepoznatljive su po detaljima i kreativnom kombinovanju materijala i boja.

Stvarajući kolekciju Demeter, modni kreator Nakad bio je inspirisan jednim od božanstava, a kreacije je namenio jakim i samosvesnim ženama

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page