top of page

BEAUTY

Br. 3 · 28. februar 2018.

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

KAKO DA POSTIGNETE MESSY HAIR IZGLED

I ove godine nastavlja se trend razbarušenih, neukroćenih frizura koje se mogu nositi u šetnji ili na kafi sa drugaricama, ali i u svečanim prilikama kad daju jednu odličnu šik notu i kontrast elegantnoj toaleti

Jelena Jovanović Srna, Hair studio Prostor

Trend neukroćene, razbarušene kose nastavlja se i ove godine. Zaboravite na urednu, zaglađenu frizuru kod koje je svaka dlaka na svom mestu. Pokvarite svoje frizure tako da izgledaju neodoljivo šarmantno i kao da su napravljene bez imalo napora. Postoji nešto vrlo seksi i pomalo divlje u ovom stilu, bilo da je reč o podignutoj kosi u punđu, dečački kratkoj razbarušenoj frizuri ili zabavnim opuštenim kovrdžama. Najzahvalnije kod ovako razbarušenih frizura jeste to da ih možete nositi u šetnji po parku, na kafi sa drugaricama u običnoj beloj majici i džinsu ili u svečanoj prilici gde mogu dati jednu odličnu šik notu i kontrast elegantnoj haljini.

S pravim pristupom možete kreirati prelepe i raznovrsne stajlinge tako što ćete pokvariti, odnosno razbarušiti i zamrsiti svoju frizuru.

 

Ovako razbarušena kosa često odaje utisak kao da je reč o potpuno prirodnom stilu, ali ipak su potrebne određene veštine, trikovi i trud da bi se došlo do ovog naizgled nesavršenog izgleda. 

Postoji nešto vrlo seksi i pomalo divlje u ovom stilu, bilo da je reč o podignutoj kosi u punđu, dečački kratkoj razbarušenoj frizuri ili zabavnim opuštenim kovrdžama

Neobavezno prelomljena kosa

Kosu osušite fenom sa prevrnutom glavom naopačke i fenirajte je u suprotnom smeru od rasta dlake, za dodatni volumen i jaču teksturu. U koren kose poželjno je pre sušenja naneti neki preparat za volumen. Na tržištu sada možete naći dobar izbor u vidu praha ili spreja, a naš predlog su proizvodi Morrocanoil i Wella. 
Figarom blago uvijte pramenove, ali svaki na suprotnu stranu. Krajeve ostavite da budu ravni i možete ih dodatno ispeglati presom.

Konjski rep sa pletenicom

Za ovu frizuru prvo odvojte jedan deblji pramen kose s leve ili desne strane glave. Od njega ispletite čvrstu riblju kost u smeru temena glave do kraja. Zatim prednje pramenove kose do čela malo natapirajte i pokupite kosu u konjski rep zajedno sa pletenicom. Bilo bi dobro da je kosa pre toga malo razbarušena i zamršena. Pletenicu pokvarite što je više moguće izvlačenjem pramenova, da izgleda krupnije i neurednije. Takođe, možete pramenove kose u repu naizmenično tapirati da dobijete što čupaviji izgled. Eto jedne odlične, a jednostavne frizure za svaku priliku. 

Pokvarite svoje frizure tako da izgledaju neodoljivo šarmantno i kao da su napravljene bez imalo napora

Messy punđa s ukrasnim trakicama

Kod ovakvih punđica bitno je da vam kosa izgleda što bujnija, odnosno da je celu dobro natapirate kako biste dobili volumen. Kada je natapirate otpozadi, umotajte je u punđu uz pomoć šnalica i uvežite ukrasne trakice kako biste dobili interesantne prelaze. Frizura je savršena za izlazak uz neki rokerski stil, ali i za romantičnu haljinu koju ćete, recimo, nositi na venčanju.

Neuredna kruna pletenica

Za ovakvu pletenicu potrebne su vam vešte ruke i malo više strpljenja, ali ona je definitivno upadljiva i vredna truda. Pravi se tako što se pramen po pramen vezuje u gumice i dok se prepliće u formu pletenice, pramenovi se spajaju i zajedno vezuju gumicom, čime se pravi pun krug oko glave. Dva pramenčića od šiški ostave se da neobavezno padaju, a onda se izvlače pramenovi kose kako bismo što više pokvarili pletenicu i dobili jednu super trendi frizuru.

Poludignuta pletenica

Puštenoj kosi koja treba da bude blago uvijena, valovita ili jednostavno malo raščupana, kao odličan začin stajaće jedna neuredna pletenica koju ćete napraviti od gornjeg dela kose. Odlično će se uklopiti uz teksas šorts i vrećastu belu majicu ili uveče uz neki rok glam fazon i jaču šminku. Najbolje od svega jeste to što se pravi vrlo jednostavno, a efektna je.

 


Pustite mašti na volju i uživajte u ovim sjajnim frizurama!

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page