top of page

CELEBRITY

Br. 3 · 28. februar 2018.

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

Od taštine nemilosti do najboljeg holivudskog zeta

Ljubav koja je pobedila veliku prepreku

Džordž i Amal Kluni konačno mogu da uživaju u porodičnoj sreći, nakon što je nekadašnji najpoželjniji neženja u potpunosti uspeo da pridobije naklonost majke svoje supruge, čija je netrpeljivost prema slavnom glumcu pretila da ugrozi njegov brak

Piše: Jelena Kovačević   Fotо: 123rf.com

Kad god se Džordž i Amal Kluni pojave zajedno na nekom događaju, fotografije slavnog para koji zaljubljeno pozira na crvenom tepihu, za tren oka obiđu svet. Mnogi se pitaju čime je to lepa advokatica osvojila zakletog neženju i naterala ga da promeni mišljenje i ipak stane na ludi kamen.
S druge strane, ima i onih koji smatraju da je njihov brak samo farsa i dobar marketinški trik koji oboma donosi koristi.

Kada se 1993. godine razveo od Talije Balsam, popularni glumac zakleo se da se nikad više neće oženiti i naglasio da ne želi decu. Posle kraha romanse sa Stejsi Kibler, javno je priznao da ne bi bio dobar otac i kako je to verovatno jedina uloga u kojoj sebe ne može da zamisli. Ali, lepoj Amal uspelo je ne samo da odvede pred matičara neumornog zavodnika, već i da potpuno promeni njegovu životnu filozofiju. Štaviše, on je jedva dočekao da u njihov dom stignu prinove, što se prošle godine napokon i dogodilo kada je Amal rodila blizance Elu i Aleksandra.

- Upoznao sam savršenu ženu koju sam očajnički želeo pored sebe. Tek sada, u braku, vidim koliko je život dobar prema meni. Smenjivali su se pre toga usponi i padovi, ništa ne treba zaboraviti, ali dođe vreme kada čovek mora da se menja ako želi dobro sebi i onima koje voli – objasnio je Džordž kada su ga pitali šta je sreća.

Pedesetšestogodišnji glumac bežao je od ozbiljnih veza sve dok nije upoznao Amal, koja je, kako mnogi tvrde, u međuvremenu postala popularnija od njega. I da se nije udala za Klunija, bila bi izuzetno cenjena u svetu politike i međunarodnog prava, jer je već imala zavidnu internacionalnu karijeru u svojoj profesiji. Tako se na jednom poslovnom sajtu posvećenom uspešnim ženama, nakon venčanja pojavila vest da je priznata advokatica Amal Alamudin, stručnjak za međunarodna prava, napravila neobičan izbor i udala se za – običnog glumca.

“Tek sada, u braku, vidim koliko je život dobar prema meni. Pre toga smenjivali su se usponi i padovi, ništa ne treba zaboraviti, ali dođe vreme kada čovek mora da se menja ako želi dobro i sebi i onima koje voli”, rekao je Kluni

Pored Oksforda, završila je i pravni fakultet u Njujorku, a tečno govori engleski, francuski i arapski jezik. Nazivaju je nezavisnom ženom koja ima rols-rojs um. Rođena je 1978. godine u Bejrutu, a potiče iz ugledne libanske porodice, čiji koreni sežu do 14. veka. Njen otac je profesor na američkom univerzitetu, sada u penziji, dok je majka bila urednik i novinar jednog magazina na arapskom jeziku. Oboje pripadaju druzima, maloj monoteističkoj verskoj zajednici ezoterista, potekloj iz islama, ali mnogo fleksibilnijoj.

- Svi misle da je Kluni džekpot za Amal, ali Barija uopšte nije srećna. Ona misli da njena ćerka može bolje. Rekla polovini stanovnika Bejruta da postoji stotine hiljada druza i pitala se da li je moguće da niko od njih nije dobar za nju. Ne postoji mogućnost ni da Džordž stupi u ovu zajednicu kao ravnopravni član. Da biste to postali, oba roditelja moraju biti druzi – rekao je izvor blizak porodici.


Ipak, Kluni je pred venčanje, koje je održano u septembru 2014. godine, demantovao da ga ne voli tašta. Navode da ga ne podnosi zbog vere nazvao je neodgovornim i naveo da su predrasude tu da bi se rušile. Pozvao je buduću taštu na svoje imanje na jezeru Komo i tamo su rešili situaciju. Dogovorili su se da venčanje ne bude crkveno, već da samo izgovore da u opštini. Spektakularnu ceremoniju u Veneciji pratile su ne samo fotografije srećnih mladenaca, već i njihovih nasmejanih roditelja, što je značilo da je Džordž položio ispit i da je njena mama dala zeleno svetlo.


Koliko je Kluni pažljiv prema porodici svoje supruge, pokazao je i kada je pre nekoliko meseci poveo gospođu Alamudin na premijeru novog filma. Na crvenom tepihu pozirali su nasmejani, a posle im se pridružila i lepa Amal. Tim gestom slavni glumac stekao je još jednu laskavu titulu – postao je najbolji holivudski zet.  C

Interesantno je da Barija Alamudin nije bila zadovoljna ćerkinim izborom, bar na početku. Ona se nadala da će se Amal udati za nekog od druza, jer ju je odgajala u duhu te religije koja inače zabranjuje brakove sa osobama koje nisu pripadnici takve zajednice. Zabeleženi su i slučajevi ubijanja žena koje su prekršile ovo pravilo. Čak je jedan britanski tabloid naveo da Amal preti ekskomunikacija zbog izdaje vere i da taj potez podržava gospođa Barija. Nije želela da njena bogata i cenjena porodica doživi socijalni bojkot i prekid komunikacije sa ostalim članovima. Pored toga, njoj smeta i razlika u godinama, jer je Džordž tek neznatno mlađi od Amalinog oca, a imala je šta da kaže i o razlici u obrazovanju.

Barija Alamudin nije bila zadovoljna ćerkinim izborom. Nadala se da će se Amal udati za nekog od druza, jer ju je odgajala u duhu te religije koja, inače, zabranjuje brakove sa osobama koje nisu pripadnici takve zajednice

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page