top of page

FASHION MOZAIK

Br. 3 · 28. februar 2018.

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

Piše: Jelena Kovačević

Foto: Privatni album

SLIKE INSPIRISANE MODOM

Mladi umetnik Nenad Bulajić, kome su slikarstvo i moda pasija, predstaviće se beogradskoj publici izložbom Buđenje, koja je od 10. do 15. februara  postavljena u Centru za kulturu Vlada Divljan


-  Moj izbor nisu samo slike, tu su i modne ilustracije, kroz koje pričam o našim borbama, ličnim ubeđenjima… Ljudi moraju da učestvuju u umetnosti. Svaki dan je novi performans, umetnost se i nosi. Mnogi danas i slikarstvo nazivaju pasivnom umetnošću, neki čak govore o uspomeni na slikarstvo. Pored kritike, pohvalno je što ne odustaju, već se nadaju da će, kako kažu, jedno umetničko delo biti povod drugom. Međutim, moje slikanje je nužda, jer ne postoji suptilniji način da govorim o budućnosti nego kroz slike. To je najbolji način da uz uvažavanje duhovnih principa, iskoristim umetnost i učinim nešto dobro i plemenito – kaže Bulajić.

NEPOGREŠIVA CRVENA

Svakim novim pojavljivanjem u javnosti, glumica Zoe Saldana opravdava titulu jedne od najbolje odevenih dama Holivuda. Na svečanosti koja je nedavno upriličena u Milanu povodom premijere Kamparijevog kratkog filma Legenda o crvenoj ruci, tridesetdevetogodišnja glumica blistaja je u veoma efektnoj crvenoj haljini kreatorke Alberte Fereti. Revijski model crvene haljine iz kolekcije jesen/zima 2017/2018 predstavljen tokom milanske Nedelje mode, Zoe je upotpunila minđušama italijanske juvelirske kuće Buccellati i sandalama Stuart Weitzman.


- Retko koristim usluge profesionalnih stilista, eventualno me posavetuju o nekom autfitu za crveni tepih. Meni je moda umetnost i uživam u njoj, a poslednje što želim jeste da izgledam kao još jedna jeftina glumica u nizu, upakovana u poznate brendove – rekla je jednom prilikom Zoe.

Foto: Image.net

Foto: Franziska Krug

NOVA KOLEKCIJA OLIVIJE PALERMO

Jedna od najpoznatijih i najplaćenijih modnih blogerki na svetu, Olivija Palermo, u saradnji sa brendom Pretty Ballerinas kreirala je novu kolekciju obuće za sezonu proleće/leto 2018. Kraljica stila, koja je širu popularnost stekla ulogom u kultnoj seriji Seks i grad, nedavno je predstavila osam modela cipela za osam različitih trenutaka. Ona je takođe zaštitno lice nove reklamne kampanje za ovu kolekciju koja je veoma značajna za Pretty Ballerinas, jer obeležava 100 godina otkako je porodica Mascaro osnovala ovaj brend. Ova modna kuća poznata je po ručnoj izradi obuće, a sada u kolekciji dominiraju baletanke, papuče i cipele koje su izrađene od pliša i bogato ukrašene detaljima.


Stil Olivije Palermo već duže vreme smatra se jednom od najvećih inspiracija kada je reč o kreiranje ležernih i istovremeno elegantnih stajlinga. 

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page