top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

LIFESTYLE - ZDRAVSTVENI MOZAIK

Piše: Jelena Kovačević

Foto: Miša Obradović

Novi Dom zdravlja na Dorćolu

 

U želji da svoje usluge učini dostupnim što većem broju građana, najveći privatni sistem za pružanje zdravstvene nege u Srbiji MediGroup otvorio je Dom zdravlja na još jednoj lokaciji u Beogradu, na Dorćolu. Time je Dorćolcima omogućio pristup najkvalitetnijoj usluzi iz domena primarne zdravstvene zaštite. Novi MediGroup Dom zdravlja nalazi se u srcu Dorćola, u Cara Dušana 58. S velikim brojem specijalističkih ordinacija u svom sastavu, ima i apoteku, laboratoriju i RTG kabinet. Sve ordinacije opremljene su dijagnostičkom i drugom vrhunskom opremom, uz stručan i posvećen tim lekara.

Bez belog brašna
i šećera

 

Iako ima mnogo profesionalnih obaveza, ali i privatnih zbog ćerke Laure koja je u predtinejdžerskom uzrastu, voditeljka Snežana Dakić nastoji uvek da nađe dovoljno vremena za san, jer smatra da je to jedan od osnovnih preduslova za zdrav život. 
- Ceo život pokušavam da živim što zdravije, ali uvek mislim da to nije dovoljno – kaže popularna voditeljka i otkriva kojih pravila se i u ishrani obavezno pridržava: 
- Izbegavam sve ono što je belo, posebno brašno i šećer. Umesto belog, bolji je integralni ili ražani hleb, a kada je reč o šećerima, umesto belog koristim nešto zdravije alternative. Ipak, najvažnije je imati meru i ni u čemu ne preterivati.

Druga sezona RTS ordinacije

 

Prvi šou-program o zdravlju na ovim prostorima, koji gledaocima omogućava da kroz zabavu uče i saznaju najvažnije informacije o očuvanju i poboljšanju zdravlja, RTS ordinacija, ove jeseni započela je svoju drugu sezonu emitovanja. Atraktivno studijsko televizijsko rešenje, usklađeno sa naukom i stručnim savetima, samo su neki od razloga zašto je ova emisija tokom čitave prve sezone imala redovnu publiku.
- Oduvek su me privlačile teme iz oblasti medicine. Moje devojačko prezime je Banićević i to je familija koja je, pored čuvenog glumca Petra Banićevića, dala više vrhunskih lekara. Uvek su me fascinirali to znanje i hrabrost da se neko bavi tuđim životom i zdravljem. Mnogo istražujem u toj oblasti, čitam, gledam i trudim se da budem spremna za svaku temu. Moj suprug tvrdi da ja krišom studiram medicinu – kaže Marija Popović, autorka i voditeljka RTS ordinacije koja se na Prvom programu Javnog servisa emituje nedeljom od 14 časova.

Nazad na sadržaj

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svoji prijateljima

Br. 1 · 18. decembar 2017

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2017 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page