top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

LIFESTYLE

Odmor iz snova uz vinoterapiju

Vinoterapija L

Piše: Saša Tošić

Foto: Promo

U španskom seocetu Elsijego, u kompleksu očaravajuće arhitekture svoj mir rado pronalaze gosti iz celog sveta, a među njima često se mogu videti i slavne holivudske ličnosti koje podjednako uživaju u degustiranju vina, ali i dok se kupaju u njemu

Bilo da želite da opustite svoju dušu i telo, detoksikaciju ili antistres terapiju, SPA i Wellnes centri predstavljaju najbolji izbor. Nekome više prija odmor u luksuznim hotelskim kompleksima na liticama himalajskih planina, drugi se prijatnije osećaju u gradskim i šik SPA centrima, a nije mali broj ni onih koji idealnu relaksaciju vide isključivo u seoskim oazama. Međutim, terapeutski raj Marques de Riscal na severu Španije teško bi se mogao svrstati u bilo koju od ovih kategorija.

Izuzetan objekat, remek-delo kanadskog vizionarskog arhitekte Frenka Gerija, hotel Marques de Riscal ima 43 sobe sa pogledom na vinograde srednjovekovnog seoceta Elsijego u oblasti La Rioha koja se nalazi na severu Iberijskog poluostrva. Procenjuje se da cela oblast ima svega 322.000 stanovnika, što je čini najmanje naseljenim regionom Španije koja ima preko 46 miliona stanovnika. Dakle, idealna destinacija za beg od gužve i savršen odmor.

Hotel Marques de Riscal

U vreme najveće ljubavi, slavni svetski par Anđelina Džoli i Bred Pit upravo su ovde 2007. u hotelu Marques de Riscal proveli svoj mini-odmor bez dece, a kralj Španije takođe je redovan gost. Jedan od restorana ovog kompleksa vodi Mišlenov kuvar Frensis Panijego, a gosti mogu uživati u božanstvenoj sali na krovu ili u neverovatnom vinskom baru, što je uobičajeno za ovo područje.

Bred Pit i Anđelina Džoli

SPA kaudalije za vinoterapiju, po kojima je ovaj hotel prepoznatljiv i jedinstven, osvojile su brojne nagrade iz domena ugostiteljstva, a smeštene su u hladnom kamenom okruženju, koje tek ponegde propušta diskretnu sunčevu svetlost. Prostorije od tikovine i kedra pružaju prijatan i miran ambijent za terapiju. Tu je takođe i zatvoreni bazen, kao i 24 časa otvoren fitnes centar.

SPA kaudalije za vinoterapiju smeštene su u hladnom kamenom okruženju, koje tek ponegde propušta diskretnu sunčevu svetlost. Prostorije od tikovine i kedra pružaju prijatan i miran ambijent za terapiju

Kombinujući prednosti tople mineralne izvorske vode i ekstrakte grožđa i vina bogate polifenolima, ovi tretmani jedinstveni su u svetu, a predviđeni su da se infiltriraju u tkivo, eliminišu vodu i zahvaljujući ekstraktima crvenog grožđa i bioloških eteričnih ulja aktiviraju cirkulaciju.
U ovom avangardom hotelu kombinujte zadovoljstvo degustacije vina sa vinskim tretmanima. 
 
C

Nazad na sadržaj

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svoji prijateljima

Br. 1 · 18. decembar 2017

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2017 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page