top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

LIFESTYLE

Oslobodite svoj pun potencijal za razvoj

Na putu do uspeha važno je da znamo šta tačno želimo da postignemo, gde da stignemo i kako da ostvarimo prosperitet u svakom segmentu svog života. Naravno, naići ćemo i na mnoge prepreka, ali nijedna nije nepremostiva ukoliko vešto i ispravno odredimo ciljeve

Piše:

Ivana Anđić, lifecoach

Kako izmiče tekuća i približava se Nova godina, sve intenzivnije razmišljamo o podvlačenju crte u svakom segment našeg života. Navikli smo na to da u periodu kada se kalendarski zaokružuje jedan ciklus, rezimiramo šta smo postigli i odredimo šta bismo voleli da ostvarimo u narednoj godini. U decembru obično donosimo odluke da se rešimo navika koje nas sputavaju i da steknemo nove koje nam mogu pomoći da poboljšamo svoju svakodnevicu. Sve kreće od ciljeva, a pravo je umeće i osnovna veština za postizanje uspeha da ih odredimo na ispravan način. Jasni ciljevi omogućavaju nam da oslobodimo svoj pun potencijal za lični i profesionalni razvoj. Kako da ih odredite? Prvo treba da rešite gde želite da budete u određenom roku, pa tek onda kako ćete tamo stići. Zacrtavanje i postizanje ciljeva i posvećen rad na njima, daje nam garanciju za srećan, zdrav i prosperitetan život. Ispravno određen cilj ne može da bude: želim da budem srećnija, hoću veću platu ili volela bih da imam udobniji život. Nije dobro kada je on toliko uopšten, ali to ne znači kako bi trebalo da bude: moram više da radim kako bih više imala.

Nije nužno da pronađete dodatni posao ili da radite prekovremeno, zato što možete da se usavršite i na sadašnjem radnom mestu, da poboljšate fokus i koncentraciju kako biste lakše i brže obavljali svoje obaveze. To može da rezultira unapređenjem, povišicom...

NAPRAVITE SVOJU LISTU!

 

Kada određujete nove ciljeve, važno je da napravite listu izdataka, a potom eliminišete sve ono što koristite, a ne unapređuje vas u željenom pravcu. Zamislite da posedujete urođenu sposobnost da postignete svaki cilj koji sebi postavite, šta zaista želite da budete, imate, radite i u kom vremenskom roku. Svakodnevno praveći sićušne promene, koje naizgled mogu delovati nevažno, vi ćete napredovati. Ako osam dana bilo šta radite, to vam posle prelazi u naviku, a one su moćni životni faktori. Neprekidno izražavaju naš karakter i vode nas ka uspešnosti ili neuspešnosti zato što su dosledne i često nesvesne. Posadi misao, rodiće se radnja; posadi radnju, rodiće se navika; posadi naviku, izrašće karakter; posadi karakter, izrašće sudbina.

Mesto za savršen šoping:

Širok asortiman kvalitetne robe po najpovoljnijim cenama

TC Erker, Bulevar oslobođenja 68, Novi Sad

UNESITE U ŽIVOT POZITIVNE
MISLI I VERU!

 

Vi bukvalno možete da unapredite svaki aspekt svog života tako što ćete mu se posvetiti. To se najlakše postiže razumevanjem i korišćenjem afirmacija koje predstavljaju sve ono što pomislite i izgovorite, ali dosta toga prilično je negativno i ne može vas dovesti do cilja i pozitivnog iskustva. Ako već svojim rečima i mislima stvarate sopstvena iskustva, važno je da u svoj život unesete pozitivne izjave i veru da vi to možete.

Ceo svoj život odredili ste dosadašnjim izborima i odlukama koje ste doneli ili ste propustili da ih donesete.
Vi određujete kuda ćete ići, tačnije, vaše navike. Zato je važno preispitati dosadašnja ostvarenja i navike koje su vam pomogle, ali još važnije, one koje su vas odvukle od onoga što ste priželjkivali.
 C

Zacrtavanje i postizanje ciljeva i posvećen rad na njima, daje nam garanciju za srećan, zdrav i prosperitetan život

PRAKTIČAN SAVET

Bilo bi dobro da imate dnevni podsetnik kada je reč o sopstvenim ciljevima i viziji onoga što radite. Morate da verujete u pozitivan ishod i imate afirmativan stav o sebi. Birajte društvo koje vas podržava i ima ispravan odnos prema životu. Imajte u vidu da je mnogo onih koji će pokušati da svojom negativnošću poljuljaju vašu veru. Pripremite se za krivudav i uzbudljiv put do uspeha. Biće na njemu i napornih i visokih prepreka, ali ne i nepremostivih. I uvek imajte u vidu da je uspeh sazdan od ciljeva.

Nazad na sadržaj

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svoji prijateljima

Br. 1 · 18. decembar 2017

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2017 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page