top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

ZDRAVSTVENI MOZAIK

Piše: Јelena Kovačević

Foto: 123rf.com

BESPLATNA POMOĆ PSIHOLOGA

 

Studentski kulturni centar u Beogradu organizovao je program savetovanja za student u okviru kog je mladim ljudima pružena prilika da potpuno besplatno, dva puta mesečno, dobiju stručnu pomoć psihologa i psihoterapeuta, sa idejom da se savetovalište u budućnosti afirmiše i funkcioniše jednom nedeljno.


Cilj ovog projekta jeste preventivno delovanje u pogledu mentalnog zdravlja, ali i omogućavanje mladima da dobiju besplatnu stručnu podršku i pomoć u trenucima kada se suočavaju sa problemima koje ne mogu da reše sami, niti uz pomoć bliskih osoba. Zainteresovanim studentima pomagaće Bojana Matović i Jelena Spremo, master psiholog i psihoterapeut pod supervizijom. Ovaj projekat SKC namenjen je studentima svih fakulteta. Seansu je potrebno zakazati mejlom na info@kauc.rs ili pozivom na 061/11-333-11. 

Foto: Promo

ZA ZDRAVIJI TRENING

 

Funkcionalni trening širom sveta privlači pažnju, ali i dalje postoje nedoumice šta on zapravo predstavlja. Vežbe sa tegovima i na kardio- spravama odmenio je svetski trend visoko intenzivnih, individualno prilagođenih i funkcionalnih treninga. Reč je o programima koji omogućavaju da više grupa mišića bude istovremeno aktivirano kroz integrisane i kompleksne pokrete koji uključuju i um i telo.


Odabir kvalitetne opreme podjednako je važan kao i sam trening. Tim povodom Reebok je promovisao nove CrossFit Nano 8 patike sa Flexweave tehnologijom, koja predstavlja revoluciju brenda sa savršenim balansom lakoće i izdržljivosti. Kreirana kao patika za ovu vrstu treninga, Nano 8 pruža lagan osećaj na nogama, a zahvaljujući Flexweave tehnologiji, ovo su do sada najudobnije i najistrajnije patike koje stopalu omogućavaju prozračnost tokom treniranja.

PRIRODNA ZAMENA ZA ŠEĆER

 

Govoreći o zdravom načinu života, kom je zahvalna za svoju zavidnu figuru i u šestoj deceniji, glumica Hale Beri otkrila je da već dve decenije ne konzumira beli šećer, već prirodnu zamenu - ksilitol. Popularnoj glumici sredinom devedesetih dijagnostikovan je dijabetes, pa je morala da pređe na specijalni režim ishrane, a razlog više zbog kog je odlučila da umesto šećera koristi ksilitol jeste njegova niska energetska vrednost. Reč je o šećerno-alkoholnom zaslađivaču koji je prisutan u vlaknima mnogih vrsta voća i povrća, a može se ekstrahovati iz različitih bobica, ovsa i pečurki, kao i vlaknastih materijala poput kukuruzne svile, otpadaka prerade šećerne trske i drveta breze. Jednako je sladak kao i saharoza, a ima jednu trećinu energetskog sadržaja.
Hale ksilitol daje i svojoj deci, kako bi im u startu stvorila zdrave navike. 

Foto: Image.net

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page