top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

CELEBRITY

Deset godina zajedničkog života stalo je u nekoliko redova, citata Džima Kerija, ispisanih na Instagramu

Bogatstvo i slava ne
garantuju sreću

Kuda posle kraha braka

Glasnije i konkretnije nego svih prethodnih puta, mediji su proteklih nedelja brujali o iskušenjima kroz koja prolazi ljubav pop pevačice Emine Jahović i njenog supruga Mustafe Sandala, a onda je ona prekinula sva nagađanja,  priznala da se razvodi i otkrila koji su joj prioriteti za naredni period

Piše: Zorica Dragojević   Fotо: Privatni album

Ljubavna drama Emine Jahović i Mustafe Sandala pretenduje da ugrozi gledanost najpopularnijih turskih serija. Od kada su se pre deset godina verili u Sankt Moricu i iste 2008. venčali u Istanbulu, njih dvoje stalno su pod lupom medija. I dok je u Srbiji zvezda, njene pesme su hitovi, a po lepoti upoređuju je sa slavnom Penelope Kruz, u Turskoj ona je poznata supruga njihove muzičke legende, što stvara dodatni pritisak balkanskoj lepotici. A da život dvoje poznatih ljudi nije nimalo lak, Emina se dodatno uverila poslednjih dana kada su turski mediji objavili da su se supružnici rastali i da je Mustafa izašao iz njihove zajedničke kuće u Istanbulu, u koju su pre nekoliko godina zbog renoviranja uložili oko 700.000 evra, a u kojoj je ona ostala sa sinovima Jamanom i Javuzom.

- Emina i Mustafa razgovorom su pokušali da reše nesuglasice. Međutim, budući da nisu uspeli, Mustafa se odselio, a pevačica je ostala u kući sa dvojicom sinova, Jamanom i Javuzom. To je bio veoma težak period za porodicu, a supružnici gotovo da uopšte nisu komunicirali – objavili su turski mediji pozivajući se na izvore bliske porodici Sandal-Jahović, a onda je pevačica prekinula sva nagađanja i priznala:

- Nakon 14 godina zajedničkog života i 10 godina braka, Mustafa i ja smo doneli odluku da se raziđemo. Ta odluka nije bila laka niti nagla, ali je bila uzajamna, jer smo posle dugih i otvorenih razgovora zaključili da se naša ljubav, koja je bila velika i iskrena, s godinama ugasila.

Iako naše živote nastavljamo odvojeno, ja ću Mustafi uvek biti najiskreniji prijatelj i podrška u životu, a sigurna sam da će i on meni. Naša najvažnija misija jeste da ostanemo dobri roditelji našim divnim sinovima Jamanu i Javuzu. U tom nastojanju oboje smo ujedinjeni i nećemo dozvoliti da nas bilo šta skrene s tog puta – napisala je, između ostalog, Emina na svom Instagram profilu.

Četrnaest godina veze i decenija braka stalo je u nekoliko redova Džima Kerija, koga je citirala: Mislim da bi svi trebalo da postanu bogati i slavni, da rade sve o čemu su uvek sanjali kako bi shvatili da bogatstvo i slava ne garantuju sreću.

 
Mada, nije to samo pitanje sreće, slave i bogatstva, već bi kap koja je prelila čašu punu bračnog nezadovoljstva mogla da bude i treća osoba, kako tvrde turski i srpski mediji. Jer, dok su se supružnici trudili da svetu prikažu idilu pojavljujući se nasmejani na zvaničnim događajima i pokušavali da izglade odnose, turski mediji optuživali su Mustafu za prevaru, pa je moguće da se i u Eminin život, lagano, neprimetno kao magla, ušunjala treća osoba. Da li je ona kriva za razlaz? Možda, a moguće je i da je to samo posledica nezadovoljstva koje već duže vlada između Emine i Mustafe, njihovih čestih odsustvovanja, rastanaka, odvojenih letovanja i zimovanja, njenih dolazaka na promocije u Beograd bez Mustafinog prisustva i podrške, kako je to bilo na početku braka. Nisu tu krivi mediji, već iskrivljena slika idealnog braka prikazana u marketinške svrhe. Naime, kako prenose istanbulske novine, Emina Jahović i Mustafa Sandal moraju da glume skladan par čak i ako su rastavljeni, jer turska zvezda važi za idealnog porodičnog čoveka. Njemu se veruje, a mediji i publika već ga godinama proglašavaju za idealnog supruga i roditelja, što dovodi do toga da ga mnogi angažuju da im bude zaštitno lice. Ukoliko bi narušili takvu sliku, ugrozili bi i bankovni konto.

„Mustafina i moja najvažnija misija jeste da ostanemo dobri roditelji našim divnim sinovima Jamanu i Javuzu. U tom nastojanju oboje smo ujedinjeni i nećemo dozvoliti da nas bilo šta skrene s tog puta”, izjavila je Emina nakon što je priznala da se razvodi

U medijima je vladala iskrivljena slika njihove bračne sreće, jer Mustafa važi za idealnog porodičnog čoveka. Njemu se veruje, zbog čega ga mnogi angažuju da im bude zaštitno lice. Ukoliko bi supružnici narušili takvu predstavu o sebi, ugrozili bi i bankovni konto

Emina i Mustafa

Pevačica koja je bila član sudijskog žirija u regionalnom X-Faktoru i u turskoj verziji šou-programa The Rising Star pevala s najvećim srpskim zvezdama, a na poslednjem albumu Dalje koji je promovisala u januaru ove godine snimila duet Dva aviona sa Željkom Joksimovićem, bez obzira na aktuelne novinske napise može da bude  sigurna u jedno – ona je dobra, voljena i požrtvovana majka koja nastoji da njeni sinovi ne osete kroz kakve emotivne lomove prolazi zbog razvoda.

Bez obzira na aktuelne novinske napise, Emina može da bude sigurna u jedno – ona je dobra, voljena i požrtvovana majka koja smatra da razvod može svakom da se desi, što je ranije često objašnjavala u svojim intervjuima

- To je traumatično iskustvo i za muškarce i za žene. Ko više voli, taj više pati – rekla je pop zvezda ranije, kada se takođe spekulisalo o krahu njenog braka, ne dozvoljavajući da joj takve priče pokvare uživanje sa sinovima Jamanom i Javuzom koji će, bez obzira na sve, uvek biti najlepša zaostavština njenog života sa Mustafom.  C

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 3 · 28. februar 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page