top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

CELEBRITY

Br. 4 · 25. maj 2018.

Svadbena zvona kraljevskog venčanja

Kako su se zavoleli princ Hari i njegova princeza

Ceremonija razmene bračnih zaveta britanskog princa i negove izabranice, glumice  Megan Markl, glavna je tema svetskih medija koji se utrkuju ko će objaviti zanimljivije detalje o ovom paru i ljubavnoj priči, za čiji se početak tek nedavno otkrilo da nije bio toliko romantičan kakvim je do sada predstavljan u javnosti

Piše: Jelena Kovačević
Foto: Alexi Lubomirski, WINDSOR, UNITED KINGDOM

Svega nekoliko dana pred kraljevsko venčanje na kome će se 19. maja britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl jedno drugom zavetovati na večnu ljubav, kraljica Elizabeta Druga dala je i zvaničnu saglasnost za sklapanje ovog braka. Bakingemska palata objavila je fotografiju rukom pisanog dokumenta u kojem britanska kraljica daje svoj pristanak za venčanje ovog para, koje će se održati u skladu sa strogim protokolom i tradicijom britanske krune, ali će prvi put biti i određenih odstupanja, koja je kraljica takođe lično morala da odobri. Elizabeta je mladencima uslišila želju da njihovoj svadbenoj ceremoniji prisustvuju i obični građani, što se prvi put dešava u vekovnoj istoriji kraljevskih venčanja na ostrvu. Kada je otkriveno da je mladin otac Tomas Markl u tajnosti pregovarao o prodaji paparaco fotografija sa venčanja, on je izjavio da neće prisustvovati ceremoniji, pa je Megan izrazila želju da je do oltara umesto oca dovede majka.  Međutim, kraljica je ostala dosledna tradiciji po kojoj nevestu pred oltar dovodi muški član porodice, pa želja buduće princeze nije mogla da bude ispunjena.

Megan je priznala da ju je obeshrabrilo to što je nakon objavljivanja veridbe sa princom Harijem, najvažnija stvar za medije bilo to što je njen otac belac, a majka crnkinja, ali da se ona ponosi time odakle dolazi

Gospodin Markl je posle promenio odluku uz obrazloženje da ne želi dodatno da sramoti ćerku svojim izostankom sa ceremonije, pa je ubrzo Bakingemska palata zvanično objavila da će Megan do oltara dovesti njen otac, čime je okončana ova afera, što je samo jedan u nizu skandala koji od objavljivanja veridbe prate zakazano venčanje ovog para. Ili bar deluje da je okončana jer se u štampi samo nekoliko dana pred venčanje pojavila informacija kako Tomas Markl ipak neće biti uz svoju ćerku na njen najvažniji dan u životu, ali ove spekulacije niko zvanično nije komentarisao.

Princ Hari i Megan Markl venčaće se 19. maja u kapeli Svetog Đorđa u dvorcu Vindzor. Ceremonija će početi tačno u podne, a mladence će venčati nadbiskup Velbi. Nakon čina sklapanja braka, par će se u kočiji provozati ulicama gradića, a zatim će se pridružiti zvanicama iz kongregacije na prijemu. Preko 1.200 običnih građana, uticajnih članova svojih zajednica širom ostrva, prisustvovaće dolasku mlade i mladoženje u velelepno zdanje. Njih su izabrali kraljičini zastupnici, a pozivnice za slavlje dobilo je 200 članova humanitarnih organizacija koje podržavaju Hari i Megan. Pored toga, 610 članova posluge dvorca Vindzor, kao i 530 kraljevskih slugu, imaće priliku da prisustvuje venčanju. 


A kako je započela ljubavna priča britanskog princa, koji je posle nedavnog rođenja trećeg deteta svog brata Vilijama potisnut na šesto mesto u redu za presto, i američke glumice u čijoj sudbini hiljade devojaka koje nemaju plemićko poreklo vide šansu da i one jednog dana mogu postati princeze?

Po zvaničnoj, pomalo romansiranoj verziji, princ Hari i njegova verenica Megan Markl upoznali su se na sastanku naslepo, koji je ugovorila njihova zajednička prijateljica.  Kada su princ i njegova verenica dali ekskluzivni intervju za BBC, on je otkrio da su se zaljubili neverovatno brzo, što je on shvatio kao dokaz da su se zvezde poklopile. U tom intervjuu novinarki Mišal Husain otkrio je da njih dvoje pre tog sastanka naslepo nisu mnogo znali jedno o drugom.

 

Moja lepa verenica praktično se spotakla i pala u moj život – rekao je on, a potom priznao da nije gledao seriju The Suits, u kojoj igra Megan. Međutim, ona će sada napustiti glumu i posvetiti se isključivo humanitarnom radu uz svog supruga.

- Ne gledam to kao na odustajanje, već kao na promenu. To je novo poglavlje. Sada je vreme da radim u timu s tobom – rekla je Megan obraćajući se budućem suprugu.Posle upoznavanja, Hari je pozvao Megan da mu se pridruži na već isplaniranom kampovanju u Bocvani, ali je kasnije otkrio da nije baš sve išlo  tako lako.

U verenički prsten koji je sam dizajnirao, Hari je ugradio dva dijamanta koja su ranije pripadala upravo Ledi Di, dok onaj treći, središnji, potiče iz Bocvane, u koju su on i Megan išli na svoje prvo zajedničko putovanje

Hari je uveren da bi se njegovoj majci, pokojnoj princezi Dajani, dopala Megan, te da bi njih dve sigurno bile jako dobre prijateljice. Tom prilikom otkrio je i da je u verenički prsten ugradio dva dijamanta koja su ranije pripadala upravo Ledi Di. Prsten je dizajnirao lično Hari, napravljen je od zlata, a u samom centru nalazi se dijamant iz Bocvane. 

Otkrivajući detalje veridbe, princ Hari je rekao da se to dogodilo tokom boravka u Kensingtonu, dok su za večeru pripremali pečenu piletinu.


- To je bilo neverovatno iznenađenje, tako slatko, prirodno i vrlo romantično – rekla je Megan, a Hari je dodao:

- Nije mi ni dala da završim. Rekla je: Mogu li da kažem da? Ja sam pitao: Mogu li da ti dam prsten? Bio je to vrlo lep trenutak samo za nas dvoje. Mislim da sam uspeo da je iznenadim.

- Trebale su mi oko tri, četiri nedelje da je nagovorim da mi se pridruži... Kampovali smo zajedno pod zvezdama. Ona je došla i pet dana provela sa mnom, što je bilo apsolutno fantastično – rekao je Hari, a Megan je dodala:  
- Jedna od prvih stvari o kojima smo pričali kada smo se sreli bilo je šta želimo da promenimo u svetu i koliko žarko želimo da vidimo tu promenu.

Pred kraljevsko venčanje, Đina Neltorp-Kaun, bliska prijateljica i nekadašnja agentkinja Megan Markl, otkrila je medijima da sastanak naslepo s Harijem nije bio u doslovnom smislu baš takav kako su ga plasirali u javnosti

- Posle toga smo se zagrlili i ja sam dobila prsten. Važno mi je da znam da je i njegova majka s nama na ovaj način – rekla je Megan, ali nije želela da otkrije identitet zajedničke prijateljice koja ih je u julu prošle godine upoznala.


- Jedina stvar koju sam je pitala bila je: Da li je dobar?
Na pitanje novinarke BBC-ja da li planiraju decu, princ Hari je rekao:


- Idemo korak po korak i nadam se da ćemo ubrzo zasnovati porodicu.


Nekoliko meseci posle veridbe, otkriven je i identitet osobe koja je posredovala pri upoznavanju tridesettrogodišnjeg princa i tri godine starije glumice. Reč je o Vajolet von Vestenholc, Harijevoj prijateljici iz detinjstva, koja je zaposlena  u sektoru odnosa s javnošću modne kuće Ralf Loren, pa je tako povezana i sa Megan.

Međutim, nekoliko nedelja pred kraljevsko venčanje, narušila se romantičnost ljubavne priče koja je počela sastankom naslepo. Britanski dnevni list Daily Mail objavio je ispovest Đine Neltorp-Kaun, bliske prijateljice i nekadašnje agentkinje Megan Markl, koja je otkrila da sastanak naslepo s Harijem nije bio u doslovnom smislu baš onakav kako je plasiran u javnosti.

Tajno krštenje


Na tajnoj ceremoniji 6. marta ove godine, u kraljevskoj kapeli St. James’s Palace u Londonu, Megan Markl je primila svetu tajnu krštenja i tako postala deo Engleske anglikanske crkve. Iako to nije bilo potrebno da uradi kako bi se venčala s princem Hrijem, ona je na ovaj način želela da iskaže poštovanje prema kraljici Elizabeti Drugoj koja je ujedno i vrhovni poglavar Anglikanske crkve.
Ceremonija je bila intimna i osim princa Harija, uz Megan je bio njen budući svekar, princ Čarls, kao i njegova supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola.

Dorija Regland radi kao instruktorka joge, potiče iz prilično bogate porodice koja se bavi trgovinom umetninama. Imala je 20 godina kad je upoznala kamermana Tomasa Markla i udala se za njega. Rodila mu je dvoje dece, a onda se 1986, malo pre Meganinog šestog rođendana, sve srušilo. Dorija i Tomas su se razveli, a ona je nastavila da živi sa dvoje dece i alimentacijom od 900 dolara mesečno, pa je bila prinuđena da radi razne poslove, između ostalog, jedno vreme  bila je i stjuardesa.

„Trebale su mi oko tri, četiri nedelje da je nagovorim da mi se pridruži na putovanju u Bocvanu... Kampovali smo zajedno pod zvezdama. Ona je došla i pet dana provela sa mnom, što je bilo apsolutno fantastično“, otkrio je princ

U jednom od svojih intervjua, Megan je priznala i da ju je obeshrabrilo to što je nakon objavljivanja veridbe sa princom Harijem najvažnija stvar za medije bilo to što je njen otac belac, a majka crnkinja, ali da se ona ponosi time odakle dolazi.

Megan je odrasla u Los Anđelesu, gde je pohađala privatnu školu, da bi kasnije nastavila u katoličkoj školi za devojke. Diplomirala je na Univerzitetu Nortvestern.

Pedesetdvogodišnja agentkinja tvrdi da je glumica znala s kime će se sastati te večeri i da je imala vremena da ga prouči pre izlaska.

- Obe smo bile jako uzbuđene zbog toga. Upitala sam je da li zna u šta se upušta, a ona mi je samo odgovorila da će to barem biti zabavno veče, ako ništa drugo. Nakon prvog sastanka, rekla je da je Hari divan momak i veliki džentlmen, kao i da će se ponovo videti s njim – otkrila je Đina Neltorp-Kaunona u iskrenom razgovoru i dodala da je Hari već posle nekoliko romantičnih izlazaka pozvao Megan na putovanje u Bocvanu.

Megan je rođena u braku belca Tomasa Markla i Afroamerikanke Dorije Regland. Njih dvoje su se razveli kad je Megan imala samo šest godina. Tomas je bio kamerman, čak je osvojio jednu nagradu Emi, a preloman trenutak u njegovom životu bio je kad je na lutriji dobio 750.000 dolara. Veći deo tog novca uložio je u glumačko školovanje ćerke Megan, koju je upoznao i s velikim imenima u Holivudu.

Prestao da puši zbog buduće supruge


Pre nekoliko meseci princ Hari prestao je da puši zbog buduće supruge. Izvor blizak paru rekao je za britanski Dejli mejl da je Hari prvo obećao da više neće pušiti kod kuće, jer je Megan nepušač, ali je ubrzo rešio da se u potpunosti odrekne cigareta, koje je znao da zapali stojeći kraj prozora. Inače, u Notingem Kotidžu, gde će prinčevski par živeti posle venčanja, pušenje je i zvanično zabranjeno.

Nekoliko meseci posle veridbe otkriven je i identitet osobe koja je posredovala pri upoznavanju tridesettrogodišnjeg princa i tri godine starije glumice. Reč je o Vajolet von Vestenholc, Harijevoj prijateljici iz detinjstva

Od 2011. do 2013. bila je udata za glumca i producenta Trevora Engelsona, ali to ne predstavlja prepreku za veliko kraljevsko crkveno venčanje koje će narednih nedelja biti udarna tema u vodećim svetskim medijima.   C

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 4 · 25. maj 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page