top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

LIFESTYLE - GASTRO MOZAIK

Lepi Brka predstavio Slani i Slatki miks


Na tradicionalnom godišnjem druženju sa predstavnicima medija, kompanija Dr. Oetker predstavila je nove proizvode: Slani miks za peciva i Slatki miks za kolače. Ove mešavine pružaju brojne mogućnosti za pripremu raznovrsnih slanih i slatkih zalogaja, sa predlozima osam recepata na pakovanjima. 

Inspiraciju za upotrebu ovih smeša imao je i poznati kulinarski majstor Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka, autor popularne televizijske emisije Gastronomad. Posetioci su bili u prilici da probaju njegova kulinarska iznenađenja i u razgovoru s njim dobiju savete za pripremu slanih i slatkih jela.

Tajna najfinijeg pohovanja

 

Na listi omiljenih domaćih jela nalazi se pohovano meso i povrće. Podseća na mamin ili bakin nedeljni ručak i mami nas na samo jedan brzi zalogaj pre nego što se postavi sto. 
Da bi pohano meso baš uvek bilo savršeno pečeno, dovoljno će biti tek malo spretnosti. Naime, kada ga uvaljate u brašno, jaja i prezle, već ste napravili pola posla. Međutim, kornfleks će ga učiniti hrskavijim, sitno ribani parmezan aromatičnijim, a suvo začinsko bilje daće mu jednu sasvim novu dimenziju. Uz ovaj mali, jednostavni trik omiljeno jelo postaće još bolje i ukusnije.

Namirnice koje jačaju imunitet

 

Prehlade nas uvek više muče zimi nego tokom ostalih godišnjih doba. Kada već nazebemo, tada je kasno. Uvek je bolje spriječiti nego lečiti, a u prevenciji mnogo mogu pomoći namirnice koje jačaju imunitet. Vlada mišljenje da citrusno voće najbrže jača imunitet, ali to je zabluda. Manje je poznato da je sveža crvena paprika dvostruko bogatija vitaminom C nego limun ili pomorandža. Potom, u jačanju imuniteta značajan doprinos daje i to ako se u ishranu uvrsti brokoli, spanać, kurkuma, beli luk, đumbir, med i zeleni čaj. Većim unosom ovih namirnica organizam postaje otporniji na sve što mu preti tokom hladnih zimskih dana.

Nazad na sadržaj

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svoji prijateljima

Br. 1 · 18. decembar 2017

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2017 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page