top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

CELEBRITY

Br. 4 · 25. maj 2018.

Seranovi su mi promenili život

Sanjar sa juga Španije

Pred koncerte koji ga očekuju u Beogradu i Novom Sadu, španski glumac Fran Perea posetio je Srbiju, a u razgovoru za magazin 52 prisetio se anegdota na snimanju serije koja ga je proslavila širom planete i otkrio o čemu je sanjao  kao dečak u rodnoj Malagi

Piše: Saša Tošić
Foto: Sergio Olmo

Kada je 2003. kao dvadesetpetogodišnji diplomac na Fakultetu dramskih umetnosti u Malagi, prihvatio ulogu Markosa u seriji Seranovi, markantni Španac Fransisko Manuel Perea Bilbao nije ni slutio da će mu ovaj televizijski format gotovo preko noći doneti planetarnu slavu. Za seriju koja je u Španiji, ali i brojnim drugim zemljama u kojima je emitovana proglašena za jednu od najgledanijih u istoriji televizije, snimio je i uvodni song. Iste godine objavio je i svoj prvi album, pa je paralelno sa glumačkom, uspešno nastavio da gradi i pevačku karijeru.
Fran Perea, kako ga mediji i publika oslovljavaju, nedavno je boravio u Srbiji jer je želeo da je upozna pre koncerata koje će polovinom maja održati u Beogradu i Novom Sadu.
- Fasciniran sam Srbijom i vi ste za mene veoma prijatno iznenađenje. Oduševljen sam i karakterom ovdašnjih ljudi koji veoma liči na naš. Kod vas sam se osećao kao kod kuće – kaže Fran koji je prilikom boravka u Srbiji učestvovao na nekoliko manifestacija u Beogradu, a stigao je da prisustvuje i otvaranju Serbia Fashion Weeka u Novom Sadu.

Danas, kada se s ove vremenske distance osvrnete na period u kom ste počeli snimanje prvih epizoda Seranovih, kakva vas osećanja obuzmu? Kako je izgledalo snimanje serije Seranovi i s kojim kolegom je bila najbolja saradnja?
- Ostalo je mnogo divnih uspomena iz tog perioda. Bile su to tri uzbudljive godine koje su umnogome uticale na moj lični i profesionalni život. Zahvaljujući Seranovima debitovao sam i na muzičkoj sceni, a upravo ta serija omogućila mi je da glumu, svoju veliku strast, spojim sa muzikom koju takođe neizmerno volim.
Tokom snimanja svi smo se svi veoma lepo slagali. Ipak, s Antoniom Resinesom, koji je tumačio ulogu Dijega, uvek imao veoma blizak odnos i on mi je uvek pružao veliku podršku u trenucima kad sam bio prilično iscrpljen između snimanja i koncerata.

,,U Novom Sadu i Beogradu sviraćemo pesme s mog novog albuma Reč, ali ubacićemo i mnoge numere koje su ovde poznate zahvaljujući seriji Seranovi‘‘

Koliko imate sličnosti s Markosom, čiji lik tumačite, a po čemu ste različiti?

- Sada imam sve manje sličnosti s Markosom. Iz dana u dan sve nas više razdvajaju godine. Ali da, svojevremeno su nam stavovi bili slični, naročito kada je reč o nevinom pogledu na svet. Tu Markosovu nevinost često sam dovodio u vezu sa Franom, momkom iz Malage, grada na jugu Španije, koji je sanjao o tome da jednog dana postane glumac.

U kakvim ste danas odnosima sa koleginicom Veronikom Sančez?
- U sjajnim! Ona je divan čovek i velika glumica. Mnogo je volim i divim joj se. Prava je sreća što sam imao priliku da je upoznam.

,,Bile su to tri uzbudljive godine koje su umnogome uticale na moj lični i profesionalni život. Zahvaljujući Seranovima debitovao sam i na muzičkoj sceni, a upravo ta serija omogućila mi je da glumu, svoju veliku strast, spojim sa muzikom koju takođe neizmerno volim‘‘

,,Tu Markosovu nevinost često sam dovodio u vezu sa Franom, momkom iz Malage, grada na jugu Španije, koji je sanjao o tome da jednog dana postane glumac‘‘

Jeste li imali priliku da pratite Sinđeliće, srpsku verziju Seranovih?

- Poznato mi je da je napravljena srpska verzija Seranovih, ali nisam znao da li je završena. Pre neki dan imao sam veliku sreću da upoznam Draganu Mićalović, Jelenu Kosaru i Vučića Perovića. To me je veoma obradovalo. Oni su mi otkrili da će iduće godine biti snimane nove epizode. Baš se radujem zbog toga. Divno je što smo se upoznali, veoma su mi se dopali.

Šta pripremate za srpsku publiku s kojom ćete se družiti na predstojećim koncertima?
U Novom Sadu i Beogradu sviraćemo pesme s mog novog albuma, odnosno projekta Reč putuje (#ViajaLaPalabra), ali ubacićemo i mnoge numere koje su ovde poznate zahvaljujući seriji Seranovi. Mislim da je za ljubitelje te serije ovo divna prilika da ponovo dožive njene pojedine trenutke. Pripremamo poseban program za Srbiju.  C

 

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svojim prijateljima

Br. 4 · 25. maj 2018.

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2018 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page