top of page

Бр. 1 · 25. новембар 2017

Naslovna L

LIFESTYLE - FASHION MOZAIK

Piše: Јеlena Kovačević

Niki Minaž u prazničnoj čaroliji


Pripremajući se za prazničnu kampanju, H&M je snimio kratki promotivni film u kome su glavni junaci Niki Minaž, Džesi Vilijams i Džon Torturo. Film govori o paralelnom svetu iz mašte prepunom nezaboravnih likova i univerzalnoj poruci o tome kako treba da vodimo brigu jedni o drugima.
- Uzbudljivo je videti kako naše praznične kreacije oživljavaju zajedno sa inspirativnim i talentovanim ljudima. Definitivno su dodali još magije u ovo ostvarenje i nadamo se da će se publici svideti način na koji je predstavljena praznična kolekcija H&M – izjavila je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka ovog brenda. Muzička zvezda Niki Minaž, osvrćući se na ovaj video, rekla je: Film mi se jako dopada zbog njegove snažne poruke. Sviđa mi se kako devojčica na kraju postaje pobednik koji živi u svima nama. To je ta uvek prisutna magija tokom praznika.

Kolekcija inspirisana caricom Milicom

 

Dvadeset trećeg decembra, na reviji u City Hallu, dizajnerka Vesna Milošević predstaviće kolekciju haljina i nakita koju je pripremala pune dve godine. Stotine sati ručnog rada bilo je potrebno da bi nastali svi modeli koji zajedno čine celinu, spremnu za prikazivanje na reviji. Neke od kreacija ukrašene su tehnikom oslikavanja, na šta je autorka posebno ponosna jer je vešto spojila svoje dve velike ljubavi: slikarstvo i dizajniranje. 
Vesna Milošević već devet godina dizajnira unikatni nakit, a 2012. sarađivala je sa dizajnerkom Valentinom Obradović, za čije je kreacije dizajnirala nakit. Svoju prvu kolekciju haljina predstavila je u septembru 2016. godine na New York Fashion Weeku.

Dodeljene Britanske modne nagrade

 

Početkom decembra održana je godišnja dodela priznanja Britain’s The Fashion Awards. Sama ceremonija, koja je održana u prestižnom Rojal Albert Holu u Londonu, bila je glamurozna, kako i dolikuje ovakvom događaju. Ukupno 4.000 gostiju, među kojima su bili dizajneri, manekeni, ali i poznate ličnosti iz ostalih sfera javnog života, uživalo je u sali ukrašenoj sa 8.000 Swarovski kristala. Ikonom stila proglašena je šezdesetdvogodišnja Donatela Versače, dok je dizajnerki Steli Makartni pripalo priznanje za inovacije. Najbolji dizajner asesoara je mladi Džonatan Anderson koji radi za kuću Loewe, a posebno priznanje za pozitivne promene u modnoj industriji dobila je Marija Gracija Kjuri. Tinejdžerka Advoa Aboah proglašena je manekenkom godine.

Nazad na sadržaj
Fashion mozaik L

Lajkujte našu Facebook stranu i saznajte prvi kada izađe novi broj magazina

Klikni na Share dugme i podeli zadovoljstvo čitanja magazina        

sa svoji prijateljima

Br. 1 · 18. decembar 2017

Izdaje:

NovaArt

Kopenhagen, Denmark

email: magazin@52.rs

Copyright © 2017 NovaArt.

Sva prava izdavača zadržana. Reprodukovanje pisanih i ilustrovanih materijala, delimično ili u potpunosti, dozvoljeno je isključivo uz prethodnu pismenu saglasnost izdavača. Redakcija ne odgovara za sadržaj oglasa. 

bottom of page